Zeven redenen

Voor het (laten) ontwikkelen van een mobiele applicatie

Lees verder

Ongekende mogelijkheden

Omdat het gebruik van een mobiele telefoon niet meer weg valt te denken in het dagelijkse leven, is het als organisatie goed om na te denken over hoe een mobiele applicatie jouw bedrijfsstrategie kan versterken ofwel jouw bedrijfsdoelstellingen kan ondersteunen. Hieronder zeven redenen waarom een mobiele applicatie voor jouw bedrijf het verschil kan maken.

De redenen

BEREIK • PERSONALISATIE • PUSH • SENSOREN • OFFLINE • INTERACTIE • BRANDING

#1 Met een mobiele applicatie bereik je meer mensen

Iedereen brengt steeds meer tijd door op zijn of haar mobiele telefoon. Voor jongeren is het zelfs bijna het enige apparaat waar ze nog mee werken. Het aanbieden van een mobiele applicatie, naast je andere online kanalen, zorgt dat er meer gebruikers worden bereikt. Mobiele applicaties worden aangeboden in de App stores van Apple en Google waardoor nieuwe gebruikers gemakkelijk bereikt kunnen worden.

#2 Een mobiele applicatie kan je beter personaliseren

Een mobiele applicaties is uitermate geschikt om gebruiker een persoonlijke gebruikerservaring te geven. Ze kunnen na installatie de instellingen van een app zo aanpassen dat de informatie en diensten van de app zo goed mogelijk op ze afgestemd kunnen worden. Tevens kan het gebruik van de app individueel worden gemeten om de dienstverlening te kunnen optimaliseren. Het gebruik van een mobiele applicatie zal dus meestal tot meer tevreden gebruikers leiden.

#3 Met een mobiele applicatie kan je gemakkelijker gebruikers activeren

Het is belangrijk om gebruikers op de hoogte te kunnen houden van actuele informatie en nieuwe ontwikkelingen. Gebruikers van een mobiele applicatie kunnen gemakkelijk geactiveerd worden met push- en in-app notificaties. Je kan ze dus direct bereiken op hun mobiele telefoon, die ze altijd bij zich hebben. Dit zorgt voor hertaalgebruik, oftewel retentie. Het versturen van notificaties via mobiele applicaties is veel directer en efficiënter dan het versturen van mailings.

#4 Een mobiele applicatie maakt eenvoudig verbinding met de sensoren van je telefoon

Met een mobiele applicatie heb je toegang tot de sensoren van een telefoon, zoals de camera, microfoon, GPS locatie en bewegingsinformatie. Daarnaast kan je ook gemakkelijk integreren met de contactlijst van een gebruiker. Deze sensoren en informatie kunnen een mobiele applicatie heel efficiënt maken voor het uitvoeren van handelingen. Zoals het maken en uploaden van een foto, of het bepalen welke diensten er op de locatie van een gebruiker beschikbaar zijn.

#5 Gebruikers kunnen offline gebruik maken van de applicatie

Een mobiele applicatie kan ook werken wanneer er minder of geen toegang tot het internet is. Dit kan een groot voordeel zijn ten opzichte van een website. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld informatie via wifi downloaden en later offline deze informatie inzien en handelingen verrichten. Wanneer er weer een goede verbinding is kan de informatie weer gesynchroniseerd worden. Door informatie op de telefoon op te slaan zal de app ook veel sneller werken wat veel prettiger voor gebruikers is.

#6 Gebruikers zijn veel handiger met een mobiele applicatie

Een mobiele applicatie heeft veel meer mogelijkheden voor interactie dan een website. Gebruikers zijn gewend om met twee vingers te kunnen zoomen, dingen te slepen, lang te drukken voor extra opties, etc. Hierdoor kunnen mobiele applicaties veel efficiënter zijn dan een reguliere website. Vooral als gebruikers herhaaldelijk dezelfde handelingen moeten doen is een mobiele telefoon veel effectiever dan andere online kanalen.

#7 Een mobiele applicatie draagt bij aan merkbeleving

Een mobiele applicatie is een aanvulling op de bestaande online kanalen met een eigen uitstraling. Het icoon van de mobiele applicatie op de telefoon van de gebruiker werkt als een mini advertentie, maar zorgt ook voor verbinding met de eindgebruiker. Het zorgt er voor dat je merk “top of mind” blijft bij gebruikers. Tevens kan je de mobiele app inzetten om op een andere manier met je gebruikers te communiceren en daarmee je merk te versterken.

Kunnen wij je helpen?

VRIJBLIJVEND • ADVIES • QUICKSCAN

Sinds de komst van mobiele applicaties zijn er veel voorbeelden waarbij het dagelijks leven van mensen eenvoudiger, leuker en/of efficiënter is geworden. Voorbeelden zijn dating apps, parkeer apps, bankier apps, etc. Mensen zijn er zelfs gezonder door gaan leven. Denk hierbij aan alle health, food & lifestyle apps die er zijn. Met mobiele applicaties zijn dingen mogelijk die niet, of minder goed met andere middelen gerealiseerd kunnen worden. Mobiele applicaties zijn niet meer weg te denken uit ons leven en zullen een steeds grotere rol gaan spelen in de toekomst.

Vrijblijvend adviesgesprek

Ben je overtuigd dat een mobiele applicatie het verschil kan maken voor jouw organisatie? Of twijfel je nog? We gaan graag een vrijblijvend adviesgesprek met je aan. We kunnen dan op basis van jouw situatie meedenken wat de impact van een mobiele applicatie zou kunnen zijn en welke kosten en doorlooptijd er bij komt kijken.

Gratis quickscan

Heeft je bedrijf al een mobiele applicatie maar twijfel je of deze wel optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden? We doen graag samen met jou een vrijblijvende quick scan van de mobiele applicatie om te kijken waar nog kansen liggen.

We horen graag van je

Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.
  Ik wil graag een  Over Logirix

  NO NONSENSE • BETROKKEN • GEDREVEN • EIGENZINNIG

  Logirix is een team van gedreven professionals die graag uitgedaagd worden om met mobiele applicaties het verschil te maken. Met Logirix vind je een betrokken en no-nonsense partner, met een tikkeltje eigenzinnigheid. Logirix is opgericht met de overtuiging dat technologische innovaties kunnen bijdragen aan de kwaliteit van ons leven.

  Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en betrouwbare mobiele applicaties. Ons team van ontwerpers, ontwikkelaars, projectleiders en consultants staat voor je klaar om het verschil te maken.

  App laten ontwikkelen?

  Wil jij een app laten ontwikkelen of heb je een vraag?

  Neem contact op