Logirix ontwikkelt graag (mobiele) applicaties met een positieve bijdrage op mens en maatschappij. In deze blog leggen we graag aan je uit op welke wijze wij met apps een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren voor partijen binnen de zorgbranche.

Zorginstellingen
Met mobiele applicaties kunnen zorginstellingen zorgen voor een snellere doorstroming en verwerking van data. Apps kunnen worden gebruikt om mensen te identificeren, hen in te schrijven voor zaken en te betalen voor verleende diensten. Daarnaast kunnen apps ervoor zorgen dat mensen zich beter voelen, wanneer ze zich bijvoorbeeld in wachtruimtes bevinden. Een app zou uitleg kunnen geven over de specialisten die ze spreken, antwoorden geven op vragen vooraf en ze zelfs kunnen afleiden met vermaak tijdens het wachten. 

Apotheken
Bezoekers van apotheken verwachten ook dat apotheken meegaan met de tijd en actief zijn met digitalisering. Geschat wordt dat bezoekers 10 tot 12 keer vaker hun apotheek bezoeken dan andere zorgvoorzieningen. Apotheken leren klanten hun mobiele apparaten te gebruiken om bestellingen te plaatsen, prijzen te vergelijken en eventuele kortingen te ontdekken. Laat de bezoekers zichzelf registreren in de app, zodra ze binnen zijn op locatie en geef ze de juiste uitleg over de voortgang in de apotheek. Dit kan zorgen voor een snellere doorstroming van de bezoekers van de apotheek en dus een prettigere ervaring voor de bezoekers.

Klinische studies
De pandemie onderstreepte het belang van digitale technologie als het gaat om patiëntencontact, wat vooral cruciaal is bij klinisch onderzoek. Artsen kunnen mobiele apps gebruiken om via mobiele apparaten contact te leggen met patiënten, in plaats van hen te vragen naar hen toe te komen. Doormiddel van directer contact en dataverzameling kunnen er meer patiëntgerichte, gelokaliseerde en efficiënte onderzoeken mogelijk worden. Dit helpt om sneller oplossingen en/of behandelingen te vinden voor de klachten van patiënten.

Dit zijn een aantal voorbeelden van mogelijkheden met (mobile) applicaties binnen de zorg, maar er zijn veel meer te bedenken. Logirix helpt graag mee om de zorg te verbeteren doormiddel van digitalisering.

Heeft u vragen aan de hand van dit artikel? Neem contact met ons op en we denken graag met u mee.