Met een mobiele applicatie voor deelfietsen kun je eenvoudig zien waar in steden de deelfietsen te vinden zijn, een fiets ontgrendelen, gebruiken, weer op slot zetten en betalen. Maar waarom kiezen steeds meer steden voor een app voor deelfietsen? 

Fietsen is gezond en de meeste mensen vinden het fijner om te fietsen dan in de file te moeten staan, daarnaast is een overschot aan fietsen is zonde (Groningen). Dit zijn drie voorbeelden waarom bike sharing apps steeds meer hun intrede doen.  

Schonere lucht
Door fietsen op een laagdrempelige wijze toegankelijk te maken voor inwoners en toeristen in steden, heeft men een goed alternatief op luchtverontreinigende vervoersmiddelen als auto’s, bussen etc. Hierdoor hebben deze alternatieven automatisch minder effect op de luchtverontreiniging in steden. Win-win. 

Gezondheid
Fietsen draagt bij aan de gezondheid. Door te bewegen op de fiets en een verhoogde hartslag, ben je bezig met gewichtsverlies, kweek je spieren en gaat het bloed beter stromen. Hierdoor worden de bloedvaten sterker en slibben ze minder snel dicht. Daarnaast helpt fietsen bij ontspanning, wat weer goed is voor het stressniveau van mensen. Het draagt dan ook zeker bij aan de mentale gezondheid, zo is het ook leuk om samen te fietsen zorgt het voor het ‘breineffect’, waardoor er meer zuurstof in ons brein terechtkomt en meer nieuwe hersencellen gecreëerd kunnen worden. 

Gemakkelijk van A-B
Het is gemakkelijk om op de door jou gewenste tijd een fiets te pakken en je hoeft niet over te stappen op vervoersmiddelen die op tijd (proberen) te rijden. In de meeste steden vind je in iedere buurt wel een mobiliteitshub waar je een deelfiets kunt gebruiken.

Er zijn veel mogelijkheden met apps voor deelfietsen, om de wereld een stukje beter te maken met technologie. Logirix vindt het geweldig om te zien dat steeds meer steden kiezen voor bike sharing apps. In dit geval is er zeker sprake van sharing = caring. 

Heeft u vragen aan de hand van dit artikel? Neem contact met ons op en we denken graag met u mee.